• Postbus 937, 1180 AX Amstelveen
  • 06 3633 9308
  • info@mda-nederland.nl | KvK 41141509 | NL09 INGB 0003 6494 83

Nieuwsoverzicht

20-02-2017 Correspondent Alfred Muller geeft in het Reformatorisch Dagblad een mooi beeld van hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij Magen David Adom in Israël: “Sinds meer dan honderd jaar verleent de Rode Davidster in Israël hulp bij incidenten. Een kijkje achter de schermen bij de commandocentra in Kiryat Ono en Jeruzalem….” lees verder

25 november 2016 – Onlangs  is het nieuwe ambulance station van Magen David Adom (MDA) – Rode Davidster/Israëls Eerste Hulp organisatie – geopend in de Israëlisch-Arabische stad Baka al-Gharbiya. De bouw van het station is gefinancierd met donaties van MDA Nederland. Door de strategische ligging van het nieuwe station tussen twee centrale snelwegen, Route 6 en Route 9, wordt Eerste Hulp en medische noodhulp beter toegankelijk en sneller bereikbaar voor de 35.000 inwoners van de stad en de regio. De vrijwilligers en professionals die op het station werkzaam zijn, houden zich ook bezig met humanitaire activiteiten zoals het inzamelen en verspreiden van voedselpakketten en het geven van Eerste Hulp cursussen op lokale scholen. Lees verder….

????????????????????????????????????

8 juli 2016 – MDA Israël toont solidariteit met de mensen in Frankrijk en het Magen David Adom Overseas Volunteers Program bestaat 25 jaar.. Voor actuele informatie over het werk van Magen David Adom in Israël kunt u terecht op https://www.mdais.org/en/ en https://www.facebook.com/mdaonline.

10 april  2016 – Paula Gruber was een donateur van MDA Nederland die meerdere malen zeer mooie stukjes over MDA geplaatst kreeg in het NIW. Ellis en Christine van Baalen schreven dit In memoriam.

10 april  2016 – MDA-Hulpverleners zijn snel ter plekke om hulp te bieden. Onder andere bij steekincidenten. Dit filmpje laat zien hoe dat gaat: klik hier.

31 januari 2016 – Onze vrijwilligster Serena is nu voor de advance course in Israël. Zij hielp afgelopen week direct na een terroristische aanval nabij Jeruzalem. Lees meer over haar ervaringen (in het Engels) op onze pagina vrijwilligers. 20 maart 2016 – Al ruim een half jaar zijn er steeds opnieuw aanslagen met messen in Israël.Dit filmpje doet verslag van de terroristische aanval op de boulevard bij Jaffa op 9 maart jongstleden. MDA hulpverleners vertellen hoe ze op hun MDA scooter snel ter plekke waren en 3 levens redden. Een scooter kost 15000 euro. Met uw donatie kunnen we nog meer scooters kopen.

10 maart 2016 – Sinds 13 september 2015 heeft Israël te maken met toenemend geweld door vooral aanvallen met messen (stabbing attacks). MDA hulpverleners hebben sindsdien 344 slachtoffers ter plekke medische hulp verleend. 33 mensen zijn helaas overleden, 100 waren zwaar gewond en de anderen hadden diverse verwondingen. Tot op de dag van vandaag gaan de aanvallen door en is de medische hulp door MDA zeer noodzakelijk.

6 december 2015 – Op donderdagavond 12 november organiseerde MDA Nederland voor haar donateurs en vrijwilligers in Amsterdam een avond om ook persoonlijk uit te leggen waarom donaties en vrijwilligers vanuit Nederland zo belangrijk zijn voor MDA in Israël. Een verslag van deze avond kunt u hier lezen.